سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و ابن جریر طبرى در تاریخ خود از عبد الرحمن پسر ابى لیلى فقیه روایت کرده است ، و عبد الرحمن از آنان بود که با پسر اشعث براى جنگ با حجاج برون شد . عبد الرحمن در جمله سخنان خود در برانگیختن مردم به جهاد گفت : روزى که با مردم شام دیدار کردیم ، شنیدم على ( ع ) مى‏فرمود : ] اى مؤمنان آن که بیند ستمى مى‏رانند یا مردم را به منکرى مى‏خوانند و او به دل خود آن را نپسندد ، سالم مانده و گناه نورزیده ، و آن که آن را به زبان انکار کرد ، مزد یافت و از آن که به دل انکار کرد برتر است ، و آن که با شمشیر به انکار برخاست تا کلام خدا بلند و گفتار ستمگران پست گردد ، او کسى است که راه رستگارى را یافت و بر آن ایستاد ، و نور یقین در دلش تافت . [نهج البلاغه]
 
شنبه 95 مهر 17 , ساعت 12:18 عصر

تاریخچه : آنچه درباره زندگینامه امامزاده صالح(ع) می توان بیان کرد که ایشان از جمله امامزادگان و سادات عالی رتبه بود که بعد از شنیدن خبر ولیعهدی امام رضا(ع) از عراق به ایران مسافرت می نماید اما زمانیکه به منطقه تجریش وارد می شوند ایشان را در باغ گلشنی در زیر درخت چناری به شهادت می رسانند و در آنجا بدن این بزرگوار را به خاک می سپارند و در طی دوران مرقدی برای امامزاده صالح ساخته می شود.

امامزاده صالح یکی از بزرگترین امامزاده های ایران می باشد که در منطقه تجریش شهر تهران واقع شده است. با توجه به کتیبه ای که در بالای سردر صحن مشاهده می شود امامزاده صالح از فرزندان امام موسی بن جعفر است.

 

امامزاده صالح تهران,تاریخچه امامزاده صالح تجریش,زندگینامه امامزاده صالح

این بنا در قرن پنجم هجری ساخته شد اما در حدود سال 617 هجری بخاطر حمله مغول به ری تخریب گشت و مجددا در سال 700 هجری به دستور غازان خان بازسازی شد. هم چنین در دوران ایلخانیان، صفویه و قاجاریه قسمت هایی به اصل بارگاه اضافه گشت. ساختمان بقعه اصلی امامزاده صالح چهارگوش بوده و دارای دیوارهای قطور و مستحکم است. مساحت فضای داخلی بقعه 6.5 متر مربع می باشد. معماری به کار رفته در این بنا مربوط به قرن هفتم و هشتم هجری است.

عکس امامزاده صالح تهران

گنبد شلجمی شکل امامزاده صالح تهران با کاشی های زیبا آراسته شده که در سال 1323 هجری شمسی با تلاش استاد حسن فداکار مورد بازسازی و تعمیر  قرار گرفت. ساخت گنبد مستحکم امروزی را که در آن تزئینات و نقاشی های ظریف بکار رفته به بهادر خان نوه فتحعلی شاه نسبت داده اند. چنار قطوری در محوطه امامزاده صالح قرار داشت که به ثبت میراث فرهنگی رسیده بود و حتی گردشگران خارجی در نوشته هایشان به قدمت قدیمی درخت متذکر بودند اما در سال 1379 هجری شمسی این درخت بریده شد.

آدرس امامزاده صالح,امامزاده صالح,امامزاده صالح تجریش

در داخل حرم امامزاده صالح تجریش صندوق چوبینی قرار دارد که مربوط به اواخر دوره صفوی و افشار است. هرساله زائران زیادی از نقاط مختلف کشور به حرم امامزاده صالح وارد می شوند به همین خاطر  طرح توسعه ای از سال 1374 هجری شمسی آغاز شده که همچنان هم ادامه خواهد داشت.

آدرس امامزاده صالح,امامزاده صالح,امامزاده صالح تجریش

امامزاده صالح تجریش تهران در قدیم نیز گورستان عمومی بود که در طی سال های اخیر اثر گورها از بین رفته است و فقط چندین سنگ قبر باقی مانده است که از جمله می توان به سنگ قبر محمد ولی خان تنکابنی، سپهسالار اعظم اشاره نمود.

منبع: نشاط آوران


چهارشنبه 95 مهر 14 , ساعت 11:37 صبح

آدرس موزه ملک,کتابخانه ملک,کتابخانه ملک تهران

تاریخچه : یکی از کتابخانه ها و موزه های معروف شهر تهران، کتابخانه و موزه ملی ملک است. این مجموعه در خیابان امام خمینی و در کنار ساختمان وزارت خارجه قرار گرفته است.
بنیانگذار موزه ملک تهران شخصی بنام حسین آقا ملک بود که در سال 1323 هجری شمسی قطعه زمین بزرگی به منظور بنا نهادن کتابخانه و موزه وقف نمود. اما اینکار در زمان حیات ایشان اجرا نشد تا اینکه طراحی آن را آستان قدس رضوی در سال 1364هجری شمسی بر عهده گرفت و ساخت آن حدود 11 سال به طول انجامید. در موزه ملک ، مجموعه آثار و اشیای متعددی مشاهده می شود.

موزه ملک,موزه ملک ایران,موزه ملک تهران

مجموعه سکه که شامل سکه هایی از دوره لیدیه تا دوران پهلوی است. هم چنین سکه هایی از دوران یونان، جانشینان اسکندر، امپراطوری بیزانس، حاکمان اسلامی و پادشاهی عثمانی در این موزه قرار گرفته است. مجموعه سکه های موزه ملی ملک تهران در حدود دو هزار عدد می باشد.

مجموعه آثار هنری موزه شامل تابلوهایی از کمال الملک، صنیع الملک، هادی خان تجویدی، لطفعلی صورتگر و نقاشان نه چندان مشهور اروپایی است. هم چنین گلدان هایی از فرانسه و مبلمانی از سوریه و هندوستان در معرض نمایش گذاشته شده است.

مجموعه هنر لاکی که شامل قلمدان های لاکی از دوره صفویه تا قاجار، قاب آیینه و سرچسبدان می باشد.

مجموعه تمبر که شامل هزاران تمبر از اولین تمبرهای منتشر شده در ایران و جهان تا به امروز است. از منحصر بفردترین تمبر موزه ملی ملک می توان تمبر ویکتور امانوئل پادشاه ایتالیا را ذکر نمود.

موزه و کتابخانه ملک

مجموعه فرش موزه ملک ایران که شامل تخته های قالی و قالیچه از نقاط مختلف ایران است که توسط زبردست ترین بافندگان ایرانی در دو قرن اخیر بافته شده اند، می باشد.

آدرس موزه ملک,کتابخانه ملک,کتابخانه ملک تهران

مجموعه آثار خوشنویسی که شامل آثاری از بزرگترین خوشنویسان ایران و اسلام است و هم چنین مجموعه بانو ملک که شامل تابلوهای نقاشی، آثار لاکی، قلمدان، نسخه های خطی و سرقلیان می باشد که بانو عزت الملک این مجموعه را به موزه ملی ملک اهداء نمودند.

آدرس موزه ملک,کتابخانه ملک,کتابخانه ملک تهران

کتابخانه ملک به عنوان یکی از معتبرترین کتابخانه های ایران و احتمالا جهان محسوب می شود. بسیاری از محققین به منظور استفاده از نسخ منحصر بفرد موجود در کتابخانه ملک به آن مراجعه می نمایند. سیستم فعلی کتابخانه ملک به صورت قفسه باز در حال ارائه خدمات به مراجعین می باشد.

منبع : نشاط آوران


سه شنبه 95 مهر 13 , ساعت 12:15 عصر

تاریخچه : سینما آزادی یکی از سینماهای شهر تهران است که پیش از انقلاب با نام سینما شهر فرنگ معروفیت داشت. برادران روحانی اولین صاحبان سینما شهر فرنگ بودند. این سینما در چهارراه عباس آباد تهران قرار داشت و در سال 1348هجری شمسی با اکران فیلم مارلیک شروع به کار کرد.

ضلع شمال شرقی چهار راه عباس آباد و سینما شهر فرنگ با توجه به پخش فیلم های مطرحی مثل جنگ ستارگان پر رنگ تر شد و علاقه مندان به فیلم را به این مجموعه کشاند. صف های طولانی بیانگر استقبال مردم از فیلم ها بود به طوریکه در سال 1375 هجری شمسی لقب پرفروش ترین سینمای ایران را به خود اختصاص داد.

سینما پردیس آزادی,سینما شهر فرنگ,سینماهای تهران

سینما شهر فرنگ در سال 1359 هجری شمسی و در زمان بعد از انقلاب زیر نظر سازمان مستضعفان به نام  سینما آزادی تغییر و مطرح گشت. این سینما بعد از گذشت ده سال به حوزه هنری واگذار شد.

عکس سینما پردیس آزادی

سینما پردیس آزادی دو بار دچار آتش سوزی خفیف گشت اما آتش سوزی سال 1376 هجری شمسی باعث تخریب کل ساختمان سینما شد و آن وقتی صورت گرفت که تماشاچیان در حال دیدن اولین سکانس فیلم بودند که دود آتش از کانال های هواکش وارد سالن سینما می شود و منجر به فرار تماشاچیان می شود و با وجود تلاش آتشنشانان در کمتر از بیست دقیقه به تلی از خاکستر تبدیل می شود. اما آتشنشانان سینمای شهر قصه را که در کنار سینما آزادی بود از خطر آتش گرفتن نجات می دهند.

پردیس آزادی,تاریخچه سینما پردیس آزادی,سینما آزادی

به مدت هشت سال هیچ تلاشی برای بازسازی آن صورت نپذیرفت تا اینکه حوزه هنری در سال 1376 هجری شمسی یک مسابقه معماری برای طراحان و معماران ترتیب می دهد که طرحی برای این بنا کشیده شود و در آخر بعد از داوری های صورت گرفته برنده مسابقه بابک شکوفی طراح شرکت مهندسی مشاور توان میشود.

پردیس آزادی,تاریخچه سینما پردیس آزادی,سینما آزادی

به دلیل تغییر مدیریت های مکرر علاوه بر اینکه اجرای این طرح به تعویق می افتد، طرح نیز دچار تغییرات میشود. مجموعه جدید تجاری فرهنگی سینما پردیس آزادی در طی مراسمی با حضور مدیران ارشد شهرداری تهران و نهادهای فرهنگی در سال 1385 هجری شمسی به بهره برداری می رسد.

پردیس آزادی,تاریخچه سینما پردیس آزادی,سینما آزادی

مجموعه جدید تجاری فرهنگی سینما پردیس آزادی تهران دارای 5 سالن می باشد. این سالن ها دارای ظرفیت 600 و 200 نفره است. هم چنین در سینما پردیس آزادی امکاناتی نظیر رستوران و کافی شاپ وجود دارد. در مجموعه جدید تجاری فرهنگی سینما آزادی، چهار طبقه تجاری قرار گرفته است. هم اکنون این سینما از پر بازدیدترین سینماهای کشور محسوب می شود.

منبع : نشاط آوران


دوشنبه 95 مهر 12 , ساعت 10:48 صبح

تاریخچه : در سال 1353 هجری شمسی به منظور برگزاری هفتمین دوره بازی های آسیایی در شهر تهران،ورزشگاه آزادی با مساحت 460 هکتار ساخته شد.

مجموعه ورزشی آزادی تهران محلی برای اجرای رشته های ورزشی، برگزاری مراسم های مختلف و تشکیل اردو های ورزشی است. استادیوم آزادی (ورزشگاه آریا مهر سابق)، ورزشگاه ملی ایران و بزرگ ترین ورزشگاه کشور و یازدهمین ورزشگاه بزرگ دنیا است.

عکس ورزشگاه آزادی تهران,مجموعه ورزشی آزادی,مجموعه ورزشی آزادی تهران

این مجموعه دارای قسمت های متعددی نظیر استادیوم فوتبال به ظرفیت یکصد هزار نفر تماشاچی، استادیوم دوچرخه سواری، پیست اتومبیل رانی، پیست موتور سواری، کارتینگ، زمین تمرینی فوتبال برای بانوان و آقایان، زمین بیسبال، زمین کری کت، کمپ تیم ملی فوتبال و فوتسال، زمین های تنیس، استخر، زمین های ورزشی تیر و کمان برای جانبازان، سالنی با ظرفیت دوازده هزار نفر،سالن ورزشی کشتی، سالن ورزشی والیبال، سالن بسکتبال، سالن وزنه برداری، سالن بانوان، دریاچه ای به منظور قایقرانی واسکی روی آب، مانژ سوارکاری و سالن بدنسازی می باشد.

هم چنین در ورزشگاه آزادی امکاناتی مثل رستوران، خوابگاه، ایستگاه آتشنشانی، ساختمان اداری، هتل المپیک و جاده تندرستی در دور دریاچه قرار گرفته است.

ورزشگاه آزادی

مساحت استادیوم یکصد هزار نفری فوتبال 141000 مترمربع می باشد. در استادیوم فوتبال دید کاملی برای همه تماشاچیان وجود دارد و حداکثر دید تماشاچی 136 متر میباشد. زمین استادیوم فوتبال از چمن طبیعی پوشیده شده و در پیرامون زمین فوتبال پیست دو میدانی، جایگاه گزارشگران صدا و سیما و محل جایگاه خبرنگاران مشاهده می شود.

آدرس ورزشگاه آزادی تهران,استادیوم آزادی,تاریخچه ورزشگاه آزادی تهران

یکی از بزرگترین صفحه های نمایش جهان در بخش شمالی استادیوم قرار گرفته است. در بخش غربی و در بالاترین سطح استادیوم نیز دستگاه های اعلان نتایج و اتاق صوت رویت می گردد. مدت زمان تخلیه استادیوم یکصد هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی 11 دقیقه می باشد. در بالای رامپ ها چهار برج نور قرار گرفته که سطح نور در زمین بازی را در حدود 1650 لوکس تأمین می نمایند.

 

آدرس ورزشگاه آزادی تهران,استادیوم آزادی,تاریخچه ورزشگاه آزادی تهران

در سطح های مختلفی از جایگاه تماشاچیان بلندگوهای متعددی تعبیه شده که نشان دهنده این است که سیستم صوتی ورزشگاه آزادی به صورت غیرمرکزی طراحی شده است. در سال 1381 هجری شمسی در سکو های طبقه اول ایزولاسیون به طور کامل انجام شد و رختکن های موجود بازسازی گشت.


شنبه 95 مهر 10 , ساعت 12:53 عصر

تاریخچه : خیابان ولیعصر تهران یکی از مشهورترین و طولانی ترین خیابان های خاورمیانه محسوب می شود. طول خیابان ولیعصر 17?9 کیلومتر می باشد.

در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار، در غرب شهر تهران چند خیابان در امتداد هم طراحی و ساخته شدند. در حقیقت اینکار باعث ایجاد هسته اولیه خیابان پهلوی یا خیابان ولیعصر امروزی شد. این خیابان در زمان حکومت پهلوی اول به صورت یکپارچه در آمد. اینکار به تصمیم رضاخان پهلوی در سال 1300 برای اتصال کاخ سعدآباد تهران به کاخ مرمر صورت گرفت. هم چنین کاشتن درختان اطراف خیابان پهلوی و کشیدن نهر به منظور آبیاری درختان در این سال شروع شد.

طول خیابان ولیعصر,طولانی ترین خیابان جهان,عکس خیابان ولیعصر تهران

خیابان ولیعصر امروزی برای نخستین بار در سال 1311 هجری شمسی قیر ریزی و آسفالت شد. خیابان پهلوی تا سال 1320 هجری شمسی جنبه خصوصی داشت و وزیران، سفرا، درباریان و خاصان از آن استفاده می کردند اما بعد از این سال، برای استفاده عموم آزاد گشت.

خیابان ولیعصر امروزی از میدان راه آهن تا میدان تجریش در منطقه شمیرانات کشیده می باشد. منطقه شمیرانات در دوره پهلوی به خاطر شکل ییلاقی اش چندان شباهتی به شکل مدرن امروزیش نداشت. به دلیل سازگاری چنار با آب و هوای مناسب تهران در اطراف این خیابان چنار کاشتند و دو حلقه چاه در سه راه زعفرانیه برای آبیاری درختان حفر نمودند. خیابان ولیعصر عج به دلیل وجود ردیف های منظم چنار شهرت جهانی پیدا کرده است. چنارهای خیابان ولیعصر تهران جزء میراث ملی کشور به شمار آمده و یکی از وظایف مهم شهرداری تهران محافظت و نگهداری از این درختان زیبا است.

منطقه خیابان ولیعصر تهران

بسیاری از بزرگراه ها و خیابان های اصلی شهر تهران در طول مسیرشان به شهرک ولیعصر مرتبط می گردد. هم چنین در طول این خیابان می توان به بسیاری از مراکز تفریحی، سینماها، موزه ها، بیمارستان ها، سفارتخانه ها، وزارتخانه ها و بویژه مراکز تجاری دسترسی داشت.

خیابان پهلوی تهران,خیابان ولیعصر,شهرک ولیعصر

از مشکلات فعلی که در منطقه خیابان ولیعصر تهران وجود دارد می توان به از بین رفتن تدریجی درختان چنار قدیمی، معماری نامتوازن در اطراف خیابان، خرابی خیابان و حرکت نامتناسب اتوبوس های تندرو و وجود افزایش تعداد جانوران موذی در مسیر آبراه های خیابان اشاره کرد.

منبع: نشاط آوران


   1   2   3      >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ