باغ پرندگان اصفهان از معدود باغ های پرندگان در خاورمیانه است. این باغ بخشی از پارک ناژوان و رودخانه زاینده رود را شامل می شود. باغ پرندگان زیر نظر شهرداری اصفهان ساخته شد و در حال حاضر مدیریت و ساماندهی باغ توسط اداره ناژوان و صفه صورت می گیرد. مجموعه باغ پرندگان از قسمت های متعددی تشکیل شده که عبارتند از: برکه ها، صخره، قفسه های شیشه ای، قفس های آهنی و فضای سبز جنگلی.
در باغ پرندگان اصفهان برکه هایی وجود دارد که پرندگان آبچر مانند در آن ها زندگی می کنند. در بخش مرکزی باغ برکه بزرگی دیده می شود. در ضلع شرقی باغ صخره ای برای زیستگاه پرندگان کوهستانی و بیابانی در نظر گرفته شده است که بیشتر در این محیط کبک ها مشاهده می گردد. اصفهان هم مانند هر مکانی شرایط اقلیمی خود را داراست به همین دلیل برای پرندگانی که آب و هوای خاصی برایشان مطرح است قفس های شیشه ای ساخته اند که از امکاناتی همچون دستگاه تهویه، شوفاژ و کولر در آن به کار گرفته اند.
برای تغذیه پرندگان شکاری نیز قفس های آهنی ساخته اند. هم چنین شرایط محیط را گونه ای طراحی کرده اند که شبیه به منطقه زندگی این نوع پرندگان باشد. در سرتاسر محیط باغ فضای سبز جنگلی ایجاد شده تا تعدادی از پرندگان بتوانند آزاد در این فضای دل انگیز پرواز کنند. هم چنین در باغ پرندگان ، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی هم صورت می گیرد که بخشی از واحدهای تخصصی آن شامل واحد تغذیه، تکثیر، بهداشت، قرنطینه و تاکسیدرمی می شود.
تراکم تعداد گونه های باغ پرندگان متفاوت بوده و بسته به اینکه شرایط سازگاری پرندگان دیگر فراهم گردد به گونه های پرندگان افزوده خواهد شد. اما در حال حاضر بیش از 130 گونه پرنده در این باغ وجود دارد.
در حقیقت یکی از جلوه های باشکوه خلقت خداوند در طی تاریخ دیدار و شنیدن صدای آوای پرندگان است. با دیدن تصاویر و عکس های باغ پرندگان که در این مطلب آورده شده، برای مشاهده بیشتر فضای دلنشین و زیبای باغ پرندگان بهتر است به شهر اصفهان سفر کنید و از آن فضا لذت برید.
منبع : نشاط آوران
عمارت تاریخی شاپوری دارای وسعت 4635 متر می باشد. این عمارت متعلق به فردی به نام عبدالصاحب شاپوری بوده و در سال های 1310 تا 1315 هجری در دو طبقه ساخته شده است. سبک معماری که در این بنا صورت گرفته بی نظیر است. 14 ستون به شکل قرینه با یکدیگر به همراه تزئینات خاص در گرداگرد بالکن عمارت مشاهده می گردد.
علاوه بر تزئینات، گچبری ها و ستون های رنگی بنا، حوض پنچ پر بزرگ در وسط حیاط چشم اندازی زیبایی را به این عمارت باشکوه بخشیده است که شبیه معماری که در عمارت شاپوری صورت گرفته، در دیگر بناهای موجود در شهر شیراز مشاهده نمی شود.
از ویژگی های خاص عمارت شاپوری شیراز چند منظوره بودن اتاق ها و ساده بودن طرز ساخت آن ها می باشد. از جلوه های بنا می توان به وجود راه پله در مرکز عمارت و دو طرفه شدن آن و هدایت گردشگران به قسمت شاه نشین اشاره نمود.
عمارت شاپوری شیراز شباهتی به دیگر عمارت های تاریخی زمانه خود ندارد و حتی می توان گفت که به عمارت های زینت الملوک و منطقی نژاد شباهتی نداشته و از آن ها نیز زیباتر است. در حال حاضر این عمارت به مجموعه تاریخی و فرهنگی تبدیل گشته و پذیرای گردشگران داخلی و خارجی می باشد.
سازمان میراث فرهنگی، عمارت شاپوری شیراز را در اواخر سال 1370 هجری شمسی، از مالکش خریداری نمودند و سپس به ثبت فهرست میراث ملی ایران رسید. عمارت شاپوری در حال حاضر یکی از جاذبه های زیبای گردشگری شهر شیراز است که گردشگران علاوه بر اینکه به سبک معماری دوره پهلوی آشنا می شوند می توانند از مناظر و فضای دل انگیز عمارت دیدن نمایند.
برای دیدن انواع صنایع دستی شیراز نیز می توانید به کافه گالری عمارت مراجعه نمایید. مراجعه به کافی شاپ و رستوران عمارت شاپوری در محوطه باغ با سرو انواع دسرها و نوشیدنی ها و نواختن موسیقی خاطرات به یادماندنی را در ذهنتان مجسم خواهد کرد. تجربه سفر به زمان قاجاریه با عکس گرفتن در عکاسخانه قجری باغ شاپوری شیراز برای شما گردشگر عزیز نیز مهیا می باشد.
در شمال باغ و عمارت شاپوری شیراز در زمینی به مساحت 542 متر مربع در اواسط خیابان انوری خانه خردمند غربی قرار گرفته است.
منبع : نشاط آوران
عمارت زینت الملوک شیراز متعلق به نسل خاندان حاج ابراهیم کلانتر، اعتماد الدوله شیرازی بود که در دوره های متعدد به عنوان حاکم و کلانتر در فارس حکومت می کرده اند.
نامگذاری خانه به این نام برای این بوده که دختر قوام الملک چهارم در آنجا سکونت داشته است. زینت الملوک خانومی مومن و خیر بود که در ماه محرم، مجالس عزاداری و سفره های خیریه در منزلش برپا بوده است. هم چنین ایشان به مستمندین، بن و کوپن هایی جهت تهیه اقلامی مانند برنج، گوشت، قند و… آماده کرده و به آن ها می بخشید.
این عمارت زیبا در ضلع غربی نارنجستان قوام واقع شده و به فاصله یک کوچه از خانه قوام قرار دارد. این دو خانه از طریق یک دالان زیرزمینی به هم مرتبط گشته اند. این دالان زیرزمینی در آن زمان محل رفت و آمد محارم بود. معرقکاری های زیبایی در ورودی خانه زینت الملک قوامی دیده می شود. باعبور از هشتی ورودی از طریق یک راهرو به حیاط عمارت می رسیم. در فضای حیاط ازاره ای سنگی و مشبک، باغچه زیبا و حوض هایی مشاهده می گردد. در شرق حیاط نیز ، ایوان بدون سقفی قرار گرفته و پیرامون فضای حیاط خانه، 20 اتاق وجود دارد.
در پیشانی ساختمان کاشیکاری هفت رنگ هلالی قرار داده شده و جلوه خاصی را پدیدار آورده است. در این کاشیکاری هفت رنگ تصاویر خورشید، دو شیر شمشیر به دست و دو فرشته رویت می شود. در ساختمان غربی بنا تالار شاه نشین، آینه کاری و گچبری با نقوش اروپایی موجود است. سقف اکثر اتاق های خانه زینت الملک شیراز چوبی بوده و مزین به نقاشی تصاویری از گل و بوته، حیوانات و پرندگان است.
در حال حاضر در زیر زمین خانه زینت الملک شیراز قوامی موزه ای از مجسمه های مشاهیر فارس و شیراز دایر است. این مجسمه ها در عرض 4 سال و به نظارت استاد شانس ساخته شده اند و اگر قصد سفر به شیراز را دارید و جزء علاقه مندان به هنر هستید تماشای این عمارت زیبا و هنری را از دست ندهید، خانه ای که پاتوق اکثر اهالی هنر است.
منبع : نشاط آوران