دیگر سوغات و صنایع دستی استان خراسان شمالی:
- گلیم بافی
- قالی و قالیچه ی ترکمن
- پشتی ترکمن
- زیورآلات
- لباس محلی ترکمن
- جاجیم
- کلاه کرکی
- چوخه
- پارچه بافی سنتی
- معرق
- تذهیب و تشعیر
- سازهای سنتی
قالی دورو بجنورد
بافت قالی دورو همانند بافت قالی معمولی است. با این تفاوت که دو بافنده همزمان به بافت آن می پردازند. در یک طرف دار یک بافنده و در طرف دیگر هم بافنده ای دیگر مشغول است. هر کدام هم نقش و طرح منحصر به فردی را برای بافت دارند که این سبب می شود تا از هر دو طرف بتوان فرش را استفاده کرد. برای بافت این فرش ها از ابریشم استفاده می شود و طرح های آن معمولا چهارفصل، یموت، قاپ قاپی، ترنج و قرچاق است. در حال حاضر تنها بافندگان این نوع فرش اقوام ترکمن در خراسان شمالی هستند و در بین هیچ یک از اقوام و شهرهای دیگر ایران نمی توان این نوع بافت منحصر به فرد را دید. اما این فرش به دقت و ظرافت بالایی در بافت نیاز دارد که این امر سبب شده افراد کمتری مشغول این کار باشند.
سفره کردی بجنورد
یکی از صنایع دستی بجنورد که مختص عشایر کرد است به سفره کردی معروف می باشد، که مختص این منطقه از ایران است و در شهرهایی همچون بجنورد، شیروان، فاروج از پشم بافته می شوند. طرح های بکار رفته بر روی این نوع دستبافته ها بسیار زیباست و بنوعی بازگوکننده ی مفاهیمی است که ریشه در اعتقادات و باورها بافنده ی آن دارد. نقش های رایج در این نوع فرش ها عبارتند از نقش های هندسی، حیوانی و گیاهی که جلوه ی بسیار زیبایی را خلق می کنند.
چاروق دوزی بجنورد
چاروق یکی از صنایع دستی بجنورد است که بر اساس تعریفی که از آن ارائه می شود از پوست حیوانات تهیه میشود و توسط ریسمان های ضخیمی به پا بسته می شوند و ریشه ی آن کلمه ای ترکی است. چاروق ها به دو دسته تقسیم می شوند یک نوع آن که برای افراد کم درآمدتر دوخته می شود که از گلدوزی و ظرافت کمتری برخوردار است و نوع دیگر آن که بهای بیشتری دارد از چرمی با کیفیت بالاتری درست می شود و گلدوزی های روی آن با نخ های ابریشمی انجام می شود و گاهی می توان حکاکی های ظریفی بر روی این نوع پاپوش دید.