سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و به مردى که از او خواست تا پندش دهد فرمود : ] از آنان مباش که به آخرت امیدوار است بى آنکه کارى سازد ، و به آرزوى دراز توبه را واپس اندازد . در باره دنیا چون زاهدان سخن گوید ، و در کار دنیا راه جویندگان دنیا را پوید . اگر از دنیا بدو دهند سیر نشود ، و اگر از آن بازش دارند خرسند نگردد . در سپاس آنچه بدان داده‏اند ناتوان است ، و از آنچه مانده فزونى را خواهان . از کار بد باز مى‏دارد ، و خود باز نمى‏ایستد ، و بدانچه خود نمى‏کند فرمان مى‏دهد . نیکوان را دوست مى‏دارد ، و کار او کار آنان نیست و گناهکاران را دشمن مى‏دارد ، و خود از آنان یکى است . مرگ را خوش نمى‏دارد ، چون گناهانش بسیار است و بدانچه به خاطر آن از مردن مى‏ترسد در کارست . اگر بیمار شود پیوسته در پشیمانى است ، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانى . چون عافیت یابد به خود بالان است ، و چون گرفتار بلا شود نومید و نالان . اگر بلایى بدو رسد ، به زارى خدا را خواند ، و اگر امیدى یابد مغرور روى برگرداند . در آنچه در باره آن به گمان است ، هواى نفس خویش را به فرمان است ، و در باره آنچه یقین دارد در چیرگى بر نفس ناتوان . از کمتر گناه خود بر دیگرى ترسان است ، و بیشتر از پاداش کرده او را براى خود بیوسان . اگر بى نیاز شود سرمست گردد و مغرور ، و اگر مستمند شود مأیوس و سست و رنجور ، چون کار کند در کار کوتاه است و چون بخواهد بسیار خواه است . چون شهوت بر او دست یابد گناه را مقدّم سازد ، و توبه را واپس اندازد و چون رنجى بدو رسد از راه شرع و ملّت برون تازد . آنچه را مایه عبرت است وصف کند و خود عبرت نگیرد ، و در اندرز دادن مبالغه کند و خود اندرز نپذیرد . در گفتن ، بسیار گفتار ، و در عمل اندک کردار در آنچه ناماندنى است خود را بر دیگرى پیش دارد ، و آنچه را ماندنى است آسان شمارد . غنیمت را غرامت پندارد و غرامت را غنیمت انگارد . از مرگ بیم دارد و فرصت را وامى‏گذارد . گناه جز خود را بزرگ مى‏انگارد و بیشتر از آن را که خود کرده ، خرد به حساب مى‏آرد ، و از طاعت خود آن را بسیار مى‏داند که مانندش را از جز خود ناچیز مى‏پندارد . پس او بر مردم طعنه زند و با خود کار به ریا و خیانت کند با توانگران به بازى نشستن را دوست‏تر دارد تا با مستمندان در یاد خدا پیوستن . به سود خود بر دیگرى حکم کند و براى دیگرى به زیان خود رأى ندهد ، و دیگران را راه نماید و خود را گمراه نماید . پس فرمان او را مى‏برند و او نافرمانى مى‏کند . و حق خود را به کمال مى‏ستاند و حق دیگرى را به کمال نمى‏دهد . از مردم مى‏ترسد ، نه در راه طاعت خدا و از خدا نمى‏ترسد در راه طاعت بنده‏ها . [ و اگر در این کتاب جز این گفتار نبود ، براى اندرز بجا و حکمت رسا ، و بینایى بیننده و پند دادن نگرنده اندیشنده بس مى‏نمود . ] [نهج البلاغه]
 
جمعه 95 مرداد 1 , ساعت 11:57 عصر

بنای تاریخی,تاریخچه عمارت شاپوری,تاریخچه عمارت شاپوری شیراز

تاریخچه : باغ و عمارت شاپوری شیراز یکی از بناهای تاریخی و قدیمی این شهر می باشد که در محله قدیمی انوری واقع شده است. این باغ جذاب و زیبا در حدود 100سال قدمت دارد.

عمارت تاریخی شاپوری دارای وسعت 4635 متر می باشد. این عمارت متعلق به فردی به نام عبدالصاحب شاپوری بوده و در سال های 1310 تا 1315 هجری در دو طبقه ساخته شده است. سبک معماری که در این بنا صورت گرفته بی نظیر است. 14 ستون به شکل قرینه با یکدیگر به همراه تزئینات خاص در گرداگرد بالکن عمارت مشاهده می گردد.

رستوران عمارت شاپوری شیراز,عکس عمارت شاپوری شیراز,عمارت شاپوری

علاوه بر تزئینات، گچبری ها و ستون های رنگی بنا، حوض پنچ پر بزرگ در وسط حیاط چشم اندازی زیبایی را به این عمارت باشکوه بخشیده است که شبیه معماری که در عمارت شاپوری صورت گرفته، در دیگر بناهای موجود در شهر شیراز مشاهده نمی شود.

از ویژگی های خاص عمارت شاپوری شیراز چند منظوره بودن اتاق ها و ساده بودن طرز ساخت آن ها می باشد. از جلوه های بنا می توان به وجود راه پله در مرکز عمارت و دو طرفه شدن آن و هدایت گردشگران به قسمت شاه نشین اشاره نمود.

معماری عمارت شاپوری شیراز

عمارت شاپوری شیراز شباهتی به دیگر عمارت های تاریخی زمانه خود ندارد و حتی می توان گفت که به عمارت های زینت الملوک و منطقی نژاد شباهتی نداشته و از آن ها نیز زیباتر است. در حال حاضر این عمارت به مجموعه تاریخی و فرهنگی تبدیل گشته و پذیرای گردشگران داخلی و خارجی می باشد.

بنای تاریخی,تاریخچه عمارت شاپوری,تاریخچه عمارت شاپوری شیراز

سازمان میراث فرهنگی، عمارت شاپوری شیراز  را در اواخر سال 1370 هجری شمسی، از مالکش خریداری نمودند و سپس به ثبت فهرست میراث ملی ایران رسید. عمارت شاپوری در حال حاضر یکی از جاذبه های زیبای گردشگری شهر شیراز است که گردشگران علاوه بر اینکه به سبک معماری دوره پهلوی آشنا می شوند می توانند از مناظر و فضای دل انگیز عمارت دیدن نمایند.

بنای تاریخی,تاریخچه عمارت شاپوری,تاریخچه عمارت شاپوری شیراز

برای دیدن انواع صنایع دستی شیراز نیز می توانید به کافه گالری عمارت مراجعه نمایید. مراجعه به کافی شاپ و رستوران عمارت شاپوری در محوطه باغ با سرو انواع دسرها و نوشیدنی ها و نواختن موسیقی خاطرات به یادماندنی را در ذهنتان مجسم خواهد کرد. تجربه سفر به زمان قاجاریه با عکس گرفتن در عکاسخانه قجری باغ شاپوری شیراز برای شما گردشگر عزیز نیز مهیا می باشد.

در شمال باغ و عمارت شاپوری شیراز در زمینی به مساحت 542 متر مربع در اواسط خیابان انوری خانه خردمند غربی  قرار گرفته است.

 

منبع : نشاط آوران



لیست کل یادداشت های این وبلاگ