سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برترین دانش لا اله إلاّ اللّه است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
دوشنبه 95 مرداد 4 , ساعت 12:53 عصر

پلان مسجد رحیم خان,پلان مسجد رحیم خان اصفهان,تاریخچه مسجد رحیم خان اصفهان

تاریخچه : یکی از بناهای تاریخی جالب مسجد رحیم خان اصفهان است. این مسجد در زمان بعد از صفویه ساخته شد.

مسجد رحیم خان اصفهان توسط میر سید حسن نوئی در محله نوی اصفهان بنا گردید و چون وفات نمود این بنا نیمه کاره باقی ماند. محمد رحیم خان بیگلربیگی به ادامه ساخت بنا پرداخت اما عمر ایشان نیز کوتاه بود و به همین دلیل برادرانش ساخت مسجد را به اتمام رساندند. تزئینات و خطوطی که در سبک معماری مسجد رحیم خان به کار رفته از مسجد سید گرفته شده است.

عکس مسجد رحیم خان اصفهان,محراب مسجد,مسجد چهار ایوانی

کتیبه های متعددی در اطراف مسجد نقش بسته شده اند. پلان مسجد رحیم اصفهان دارای سه درب است که درب شمالی آن وسیع و دارای کاشی کاری می باشد و از طریق دالانی دراز به صحن مسجد راه می یابیم و شبستان زیبایی را مشاهده می کنیم. مقبره روحانی سید حسن مدرس چهار سوقی در حیاط جداگانه ای قرار گرفته است و در کنار حیاط بقعه تعدادی از علما رویت می شود.

مسجد رحیم خان
کتیبه هایی که در سردر شمالی قرار گرفته به خط نستعلیق می باشد و نام سازنده مسجد در آن ذکر گردیده است. هم چنین درب شرقی مسجد رحیم خان نیز بسیار وسیع و دارای کاشی کاری بوده و شامل جلو خانی است که از طریق چند پله به خیابانی وارد می شویم. بر سردر این درب کتیبه ای به خط ثلث سفید قرار دارد که از ساخت مسجد در سال 1301 هجری قمری خبر می دهد. در بالای سکوهای دو طرف درب نیز خط های بنائی سه رگی و نستعلیق مشاهده می شود. اما درب غربی مسجد رحیم خان اصفهان ساده و بدون کاشی کاری است.

پلان مسجد رحیم خان,پلان مسجد رحیم خان اصفهان,تاریخچه مسجد رحیم خان اصفهان
مسجد رحیم خان، مسجدی چهار ایوانی بوده که در عقب ایوان شمالی اش شبستان مسجدی است که بسیار وسیع و دارای پشت بغل های کاشی کاری شده می باشد. هم چنین کتیبه هایی با خط نستعلیق و ثلث در آن دیده می شود که در آن عبارات از کاشی کار و سازنده اش هم نامی آورده شده است.

پلان مسجد رحیم خان,پلان مسجد رحیم خان اصفهان,تاریخچه مسجد رحیم خان اصفهان

ایوان جنوبی مسجد از دیگر ایوان های مسجد بزرگ تر می باشد و از کاشی کاری های بسیار زیبایی برخوردار است. بر روی ایوان شرقی بنا، گلدسته مسجد قرار گرفته است. در محراب بزرگ مسجد رحیم خان اصهفان کتیبه های قرآنی با خط ثلث نقش بسته است. در سقف مسجد آجر با ازاره های مرمری کار شده و کاشی کاری های زیبایی نیز در آن رویت می شود.

 

منبع : نشاط آوران



لیست کل یادداشت های این وبلاگ