یکی از بناهای دیدنی و مستحکم شهر تبریز کاخ شهرداری تبریز می باشد. در سال 1314 هجری شمسی به دستور رضا شاه پهلوی این کاخ زیبا ساخته و تحت نظارت مهندسان آلمانی صورت پذیرفت. شهرداری تبریز در اوایل تأسیس با نام بلدیه شناخته می شد و نخستین شهردار آن یکی از دانش آموختگان دانشگاه سین سیر فرانسه به نام قاسم خان امیر بود.
طراحی کاخ شهرداری تبریز به گونه ای است که اگر از بالا به آن نگاه بیندازیم به شکل عقاب در حال پرواز دیده می شود. بنای کاخ به عنوان اولین حوزه شهرداری ایران در تبریز آغاز به کار کرد و اولین موزه شهرداری کشور در این مکان راه اندازی شد.
معروفیت بیشتر کاخ شهرداری تبریز به دلیل وجود برج ساعت تبریز چهار صفحه ای می باشد که دارای ارتفاع 30?5 متر است. ساعت برج هر 15 دقیقه یک بار با طنین موزون زنگ هایش نواخته می شود و گذشت زمان را به گوش مردم تبریز می رساند. نمای بیرونی برج ساعت تبریز از سنگ است و این برج با نمونه بناهای کشور آلمان مربوط به قبل از جنگ جهانی دوم پیروی می کند.
کاخ موزه شهرداری تهران که در بخش جنوبی ساختمان قرار گرفته شامل یک فضای بزرگ و زیبا است که در آن به صورت هنرمندانه گل کاری و درخت کاری صورت پذیرفته است. اولین تاکسی و اولین ماشین آتشنشانی تبریز نیز در این فضا به چشم می خورد.
تالارهای موزه شهرداری تبریز شامل تالار دوربین های قدیمی، تالار چاپ و نشر، تالار فرش، تالار دفاع مقدس، تالار خوشنویسی، تالار هنرهای معاصر، تالار حکمت و چندین تالار دیگر می باشد.
در این موزه، فرش هایی وجود داشته که غیر قابل قیمت گذاری بوده و برای شناساندن فرهنگ غنی آذربایجان شرقی به نمایش درآمده است.
در میدان مقابل کاخ شهرداری تبریز دستگاه پمپ آب دستی آتش نشانی و زنگ آلمانی قدیمی مربوط به برج ساعت تبریز قرار گرفته و هم چنین در ایام نوروز سفره هفت سین موزه، در میدان قرار داده می شود.
در بخش حیاط داخلی کاخ شهرداری تبریز، باغ باصفا و زیبایی وجود دارد که منظره دل انگیزی را ایجاد نموده است. این بنای تاریخی تا چند سال پیش برای امورات کارهای شهرداری انجام می شد اما اکنون این بنا به موزه تبدیل گشته است.
منبع : نشاط آوران