محله هفت چنار در گذشته محله ای پر رفت و آمد بود و درآن محله هفت چنار وجود داشت، که اینک 5 چنار بیشتر باقی نمانده است. در محله هفت چنار تهران موزه تاریخ طبیعی برای بازدید عموم احداث شده است.
بنای موزه که در زمان قاجاریه ساخته شد آنچنان در نهایت استادی و ظرافت صورت گرفته که دید همگان را به سمت خود می کشد. در موزه دودکش بزرگی قرار دارد. نوع معماری و آرایش سطوح موزه تاریخ طبیعی به گونه ای صورت گرفته که نشان از معماری پیشرفته خارجی و ترکیب آن با معماری سنتی به وضوح آشکار است. بنای موزه با بناهای خیابان های ناصرخسرو و مدرسه البرز متناسب می باشد.
شگفت انگیزترین حیوانات طبیعت ایرانی در این موزه از گونه های کمیاب حیات وحش و نسل های منقرض شده از حیوانات بومی وغیر بومی قابل مشاهده است.
محیط داخلی موزه را می توان به دو سالن قسمت کرد که بخش عمده محیط به نمونه های غیر زنده و تاکسیدرمی شده تعلق دارد. در سالن شماره یک، گونه های مختلفی از جانوران سراسر جهان قرار گرفته است.
بخش آثارهای طبیعی موزه مختص به آثارطبیعی منشأ رسوبی و آذرین، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و مجموعه ای از فسیل بی مهرگان بوده و مجموعه ای کم نظیر را ایجاد کرده است.
در دیوارهای موزه مجموعه ای غنی از حشرات در تابلوهایی با نقوش زیبا رویت می شود. بیشترین فراوانی گونه درمیان گونه های جانوری موزه، اختصاص به حشرات دارد و موزه تاریخ طبیعی تهران توانسته تعدد این گونه ها را در بین پروانه ها داشته باشد.
در پیرامون دیوارهای اتاق ها و راهرو ها، سرهای مختلفی از حیوانات مزین و نصب گشته که روزگاری نفس می کشیدند.
با گذر از سالن های موزه علوم طبیعی تهران، گراز زیگیل دار ،خرس و کودو در کنار هم قرارگرفته اند. در خارج از سالن پوست خشک شده و دباغی گورخر ایرانی قابل مشاهده است. هم چنین در یکی از اتاقها، انواعی از پرندگان داخل ویترین شیشه ای وجود دارد.
یکی از بخش های زیبای موزه تهران، وجود آکواریومی از انواع ماهی هاست.
منبع : نشاط آوران