پیگیری 12000 پیغام خطای شاخص که در ابزار وبمستر رخ می دهد، می تواند شما را نسبت به ریشه کن کردن این ارورها (که ظاهرا غیرقابل حل هستند) امیدوار کند. کلید مشکل این است که بدانیم چه ارورهایی در سایت شما تاثیرگذارند و چه ارورهایی واضح و براحتی قابل حل هستند و بر روی سئو سایتتان چه تاثیری دارن. بنابراین پس از آن شما می توانید با مشکلات واقعی روبرو شوید. دلیل و اهمیت بررسی و توجه به این ارورها، تاثیری است که روی کاربران شما و جستجوگر گوگل دارد.
داشتن هزاران ارور 404 خصوصا آنهایی که متعلق به آدرس های ایندکس شده یا لینک شده به صفحات دیگر هستند، بصورت بالقوه باعث آزار کاربران شما می شود. اگر آنها وارد چندین صفحه 404 در یک بخش شوند، اعتمادشان نسبت به سایت شما کاهش می یابد و البته باعث ناامیدی می شود.
همچنین نمی خواهید که لینک های ارسالی از سوی سایت های دیگر را با رسیدن آنها به صفحه ای مرده! از دست بدهید. شما می توانید با اصلاح ارور جستجو و ارسال آن به سمت آدرسی صحیح باعث بهبود رنک خود شوید.
مضاف بر این، گوگل بودجه جستجو مشخصی را برای سایت شما درنظر گرفته است و اگر مقدار زیادی از زمان روبوت صرف جستجو صفحات خطای شما شود، زمان کافی برای بدست آوردن اطلاعات با ارزش صفحاتی که واقعا کار میکنند را ندارد.
بدون بحث اضافی، بخش اصلی ارورهای جستجو که توسط ابزار وبمستر گوگل گزارش شده است در پایین آمده است:
(البته دقت داشته باشید شاید و انشاا… شما همه بخش های زیر را در بخش crawl errors خود نداشته باشید چراکه هر بخشی که مشکل داشته باشد را گوگل لیست میکند)
HTTP
این بخش معمولا صفحاتی را که ارورهایی مانند صفحات 403 را دارا می باشند ، نشان می دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر از لیست همهی کدهای HTTP ، صفحه راهنمای گوگل خود را بررسی کنید.
In Sitemaps (این مورد خیلی کم رخ می دهد چراکه سایت مپ های جدید همگی داینامیک هستند)
اغلب ارورها در نقشه سایت توسط نقشه های سایت قدیمی ایجاد می شوند که همچنان بصورت 404 هستند یا صفحه های لیست شده در نقشه سایت فعلی به یک ارور 404 می رسند. اطمینان حاصل کنید که تمامی لینک های موجود در نقشه سایت شما بخوبی کار می کنند و برای جستجوگر گوگل مفید هستند.
ذکر این نکته نیز ضروری به نظر می رسد که sitemap ها فقط توسط ربات های جستجوگر استفاده می شوند.
یکی از کارهای طاقت فرسای گوگل این است که نقشه های قدیمی سایت را که حذف کرده اید، بررسی می کند تا نقشه های سایتی و آدرس هایی که واقعا حذف شده اند را بیاید. اگر نقشه سایت قدیمی دارید که از ابزار وبمستر حذف کرده اید، و دوست ندارید که مورد جستجو قرار گیرد، مطمئن شوید که آن نقشه 404 به نقشه سایت فعلی شما redirect نشود.
به گفته یکی از کارمند گوگل، سوزان موسکوا:
“بهترین راه برای جلوگیری از موردجستجو قرار گرفتن آدرسها و نقشههای قدیمی سایت توسط روبات گوگل، این است که آنها را تبدیل به 404 کنید. اگر ما ببینیم که آدرسی بطور پی در پی 404 می شود، از جستجو کردن آن دست می کشیم، و سپس جستجوی نقشه سایت را متوقف می کنیم، این کار را از تب all sitemaps انجام دهید “.
Not Followed
بیشتر این ارورها اغلب از ارورهای redirect بوجود می آیند. اطمینان حاصل کنید که زنجیره redirect را حداقل کرده اید، زمان redirect برای بازه کوتاهی تنظیم شود و از meta refreshes در بالای صفحات خود استفاده نکنید.
جستجوگر گوگل بعد از یک زنجیره redirect خسته می شود.
نتایج و آثار redirect کردن:
- هنگامیکه صفحات را برای همیشه redirect می کنید، مطمئن شوید که آنها به کد HTTP مورد نظر برمیگردند (301 برای انتقال دائمی).
- مطمئن شوید که حلقهی redirect ندارید، یعنی نقاط redirect بخودشان بازگردند!
- اطمینان حاصل کنید که نقاط را صفحات درستی redirect کنید نه صفحات 404 یا دیگر صفحاتی که ارور دارند مانند (server error یا 403 forbidden).
- مطمئن شوید که redirect های شما در حقیقت به یک صفحهی دارای محتوا برسد.
ابزارهای مورد استفاده:
- Redirect های خود را با ابزاری برای چک کردن پاسخ header مانند URL Valet یا Check Server Headers Tool بررسی نمایید.
- Screaming Frog ابزاری عالی برای چک کردن صفحاتی از سایت شما است که redirect 301 و ارور 404 و 500 را نشان میدهند. نسخه رایگان آن 500 صفحه را پوشش می دهد، اگر نیازی بیشتر از این دارید باید نسخه نهایی آن را بخرید.
- Search Engine Indexing Checker ابزاری بسیار مفید است که شما می توانید لیستی از آدرس هایتان که به عنوان redirect ثبت کرده اید را در آن قرار دهید. این ابزار به شما این اجازه را می دهد که آدرسهایتان را در فضایی بررسی کنید تا ببینید کدامشان ایندکس شده است و کدامشان نه. اگر آدرسهای اولیه شما که redirect شده اند دیگر ایندکس نیستند به این معنی است که گوگل بعد از مشاهده redirect 301، آدرس قبلی را از لیست ایندکسش خارج کرده است و شما نیز می توانید آن را از خط redirect فایل .htaccess پاک نمایید.
سایت خود را بصورت فقط متن (با مشاهده نسخه کَش سایت از لیست SERP گوگل) آزمایش کنید. مطمئن شوید که می توانید تمامی لینک هایتان را ببینید و هیچ لینکی توسط جاوااسکریپت، فلش، کوکی ها، شماره بخشها، DHTML و فریم ها پنهان نشده است.
همواره از لینک های مستقل و نه لینک های وابسته استفاده کنید. اگر ویرایشگرهای مخرب مطالب، روی عکسها و لینک های شما اثر می گذارند می توانند به لینک های وابسته شما ارجاع دهند و اگر به شکل نادرستی تجزیه شود ممکن است شما نتوانید ارورهای نمایان شده در ابزار وبمسترتان را ببینید، این ارورها ممکن است در یکی از سایت های ما اتفاق بیفتد و معمولا شناسایی لینک اصلی که باعث این ارور شده است غیرممکن است.
Not Found
ارورهای “پیدا نشد” بخش بزرگی از ارورهای سایت شما را شامل می شود. ارورهای 404 می توانند از طرق محدودی رخ دهند:
- شما صفحه ای از سایتتان را حذف کرده اید و آن را redirect 301 نکرده اید.
- شما نام صفحه ای را در سایتتان تغییر داده اید و آن را redirect 301 نکرده اید.
- شما مشکل تایپی در لینکی داخلی روی سایتتان دارید که لینک می دهد به صفحه ای که وجود ندارد.
- شخص دیگری از سایت دیگری به سایت شما لینک می دهد اما در لینکشان مشکل تایپی وجود دارد.
- شما سایتی را به دامنه ای جدید منتقل کرده اید و زیرپوشه ها دقیقا منطبق نیستند.
بهترین راه حل:
اگر لینک های خوبی را به صفحه 404 داده اید، بایستی آنها را redirect 301 کنید به صفحه ای که باید باشد، یا اگر آن صفحه حذف شده است بایستی به صفحه ای مشابه redirect 301 کنید. نیازی نیست که همه ی صفحات 404 را redirect 301 کنید. اینکار در واقع اگر redirect های زیادی دارید باعث کاهش سرعت سایت شما می شود. اگر صفحه قدیمی یا دسته بزرگی از صفحات که می خواهید کاملا پاک شوند، در سایتتان دارید، بدون هیچ مشکلی آنها را به حالت 404 باقی بگذارید. این در واقع راه پیشنهاد گوگل است که اجازه می دهد روبوتش بداند چه صفحاتی را شما دیگر نمی خواهید.
Restricted by robots.txt
این ارورها بیشتر اطلاعاتی هستند با وجود اینکه نشان می دهد که تعدادی از آدرس های شما توسط فایل robot.txt تان بلاک شده است لذا اولین گام این است که فایل robot.txt را بررسی کنید و مطمئن شوید که دقیقا کدامیک از آدرس هایی که لیست شده اند را مایلید بلاک کنید.
گاهی اوقات آدرس هایی لیست شده است که بطور واضح توسط robot.txt بلاک نشده است. چرا که امکان دارد بعضی از آنها به دلایل عجیب و غریبی بلاک شده باشند. روشی خوب برای فهمیدن این موضوع این است که آدرس هایی پرسشی در آدرس پیشنویس اجرا شوند و پاسخ کد به آن دیده شود. همچنین فایل .htaccess را چک کنید تا اگر قانونی برای redirect شدن آن آدرس وجود دارد آن را ببینید.
Soft 404
اگر صفحاتی دارید که محتوای کمی دارند ممکن است بعنوان soft 404 دسته بندی شوند. این دسته بندی دلخواه نیست، اگر تمایل دارید که صفحه ای 404 شود بایستی مطمئن شوید که نتیجه آن hard 404 است، و اگر صفحه شما بعنوان soft 404 لیست شده است و در عین حال یکی از صفحات اصلی سایت شما است بایستی آن را اطلاح کنید تا مطمئن شوید به ارور ختم نمی شود.
اگر صفحه ای 404 را بازگردانی می کنید و بصورت soft 404 لیست شده است، به این معناست که کد پاسخ header HTTP کد پاسخ Not Found صفحه 404 را بازگردانی نمی کند. پیشنهاد گوگل را نیز بخوانید.
هنگامیکه برای یکی از مشتریانمان مشغول redirect کردن هزاران آدرس خراب به صفحه ای موقتی بودیم که فقط یک عکس و مقدار کمی متن داشت، دسته ای از این ارورها را مشاهده نمودیم. گوگل این را به عنوان یک صفحه 404 رایج درنظر گرفت حتی با اینکه landing page بود و تمامی آدرس های redirect شده اش بصورت soft 404 دسته بندی شده بود.
Timed Out
اگر صفحه ای زمان زیادی برای لود شدن می گیرد، روبوت گوگل پس از مدتی از تلاش برای فراخوانی آن دست می کشد. گزارشات سرورتان را برای هر مسئله ای چک کنید و همچنین سرعت لود صفحاتی که زمان بارگذاری شان به پایان می رسد را چک کنید.
انواع ارورهای timed out :
- DNS lookup timeout: جستجو روبوت گوگل به سرور دامنه شما نمی رسد، تنظیمات DNS را چک کنید. گاهی اوقات اگر همه چیز درست باشد پایان گوگلفرا می رسد. Pingdom ابزار بسیار خوبی برای چک کردن سلامت DNS دامنه شما دارد و هر مشکلی که بوجود آید را به شما اعلام می کند.
- URL-timeout : اروری از صفحات بخصوصی از سایتتان نه از همه ی دامنه.
- Robot.txt timeout: اگر robot.txt شما وجود دارد اما در زمانیکه گوگل آن را جستجو می کند، سرور time out شود، گوگل جستجو سایت شما را تازمانیکه بتواند فایل robot.txt را بررسی کند به تاخیر می اندازد تا مطمئن شود آدرس هایی که بررسی کرده است قبلا توسط robot.txt بلاک نشده اند. توجه کنید که اگر فایل robot.txt ندارید و گوگل برای یافتن آن با ارور 404 مواجه شود، به جستجو سایت ادامه می دهد با این فرض که چنین فایلی وجود ندارد.
Unreachable
ارورهای غیرقابل دسترس می تواند از ارورهای داخلی سرور یا مشکلات DNS نشأت بگیرد. یک صفحه هم می تواند بصورت غیرقابل دسترس باشد اگر robot.txt جستجوگر را از مشاهده آن صفحه منع کرده باشد. ارورهای ممکن در حالت غیرقابل دسترس “بدون پاسخ”، “ارور 500” و “مشکل DNS” می باشد.
نتیجه گیری
ابزار وبمستر گوگل بدون ایراد نیست. در حالیکه ما قدرت گوگل را به دلیل چیزهایی که می بیند تحسین می کنیم، ولی همچنان مواردی وجود دارد که نیاز به اصلاح دارند.گوگل بهترین موتور جستجو در جهان است، ولی شما نمی توانید تمامی گزارشات ارورتان را جستجو کنید تا آدرسی از ماه قبل که شما را بالا نگه داشته بود را پیدا کنید. حداقل آنها می توانند گزارش خوبی در این مورد تهیه کنند اما با اینحال شما باید بصورت دستی روی 20 صفحه کلیک کنید تا به صفحه 21 برسید. یک راه دور زدن این مشکل این است که شماره صفحه را با ویرایش آخر رشته آدرسی که بخشی از ارور را نشان میدهد، اصلاح کنید. شما می توانید تمامی داده ها را در یک فایل اکسل دانلود کنید که بهترین راه حل است اما گوگل باید ابزار وبمستر را اپدیت کند تا امکان جستجو از درون نرم افزار را بدهد.
همچنین صاحب سایت باید قدرت پاک کردن تمامی نقشه های سایت را داشته باشد حتی اگر شخص دیگری یکسال قبل روی سایت چیزی اپلود کرده باشد. درحال حاضر شما فقط می توانید نقشه سایت را که توسط خودتان در ابزار وبمستر آپلود شده است حذف کنید. اگر سپیده از اصفهان نقشه سایت عکسی را یکسال قبل آپلود کرده باشد همچنان در تب همه ی نفشه سایتها نمایش داده می شود. راه حل رها شدن از شر این مشکل این است که اجازه دهید نقشه سایت موردنظر بصورت 404 باشد و نهایتا باعث کمرنگ شدن آن می شود.
شاید از زمانیکه Bing شروع به بهینه کردن ابزار وبمستر خودش کرده است، ما شاهد رقابتی بین دو موتور جستجو باشیم. و نهایتا روزی شاید بتوانیم کنترل سایتمان را در موتورهای جستجو بدست بگیریم.
پس با آموزش های گفته شده سعی در بهبود سئو سایت خود کنید.
همچنین مقالات آموزش سئو مارا نیز دنبال کنید.
در روایت است که شداد پسر پادشاه حجاز برای رقابت با بهشت، باغی ساخت و ارم نامش کرد. باغ ارم شیراز هرچند دایه ای ندارد اما در بهشت آثاربودنش تردیدی روا نیست. باغ ارم در دامنه کوه آسیاب سه تایی و در حدود سه کیلومتری کوه معروف بابا کوهی در شمال غربی شیراز قرار دارد. این باغ تا حدود سال 1325 هجری شمسی خارج از محدوده شهر بوده و اطراف آن بیابان و رودخانه ها و سنگلاخ بوده است. به تدریج و با دامن گستردن شهر، باغ ارم عملا در دل شهر جای گرفت. به توصیف کلاوی خود در ایران، هرشهر و قصری باغ هایی داشت که بسیاری از آن ها به ویژه در ایام نوروز مورد استفاده مردم قرار می گرفتند. فرصت الدوله شیرازی در توصیف باغ نوشته است: استانی است بی مثال و گلشنی است بهشت تمثال، سروهایش سر به افلاک کشیده، آبشارهای متعددی از هرجانب آن روان است و سبزه های اطراف جوی اش چون خط بر گرد عارض نوش لبان می باشد.
در بالای عمارت باغ ارم هلالی های زیبایی ساخته اند که در اصطلاح معماران محلی فارس، سنتوری نامیده می شود. روی این هلالی ها با کاشی های رنگین و نقش دار به شیوه کاشی کاری دوره زندیه و قاجاریه تزیین شده است. در هلالی میدان که بزرگترین هلالی است نقش ناصرالدین شاه سوار بر اسب سفیدی دیده می شود که نیم تاجی در جلوی کلاه او نقش بسته است. در اطراف او سه نقش دیگر برگرفته از داستان های فردوسی و نظامی کار شده است. نقش داریوش هخامنشی و دیگری شکار آهویی توسط پلنگی به چشم می خورد. دیده آرمان باغی بی تردید دیده ای مذهبی است و برگرفته از توصیف فردوس برین اندیشه های باستانی ایران در دوره اسلامی تعویق می خورد و در طراحی آرمان باغ ها خود می نماید.
در عصر صفویه جهانگردان در سفر به ایران از باغ ارم بازدید کرده و توصیفات فراوانی از آبادی و شکوه باغ نوشته اند. در عهد کریم خان زند باغ ارم همچون سایر ابنیه تاریخی شیراز مورد مرمت قرار گرفت.
ایوان ساختمان اصلی رو به مشرق بنا شده و در طبقه دوم و سوم تکرار شده است. در جلوی این ایوان زیبا، دو ستون سنگی یکپارچه کار گذاشته شده است.
استخر روبه روی عمارت آبنمای بزرگی است که تصویر عمارت در آن نمایان است. این استخر بزرگ 335 متر مربع مساحت دارد. آب روان و زلال نهر اعظم پس از گردش در حوض خانه وارد استخر و جوی های اطراف آن می شود.
بلندترین سرو ناز باغ که از شهرت بین المللی هم برخوردار است سروی به ارتفاع 35 متر است که گویی دستان هنرمند قامت مزونش را تراشیده اند. در باغ، درختان دیگری همچون کاج، افرا، ارغوان، بید مجنون، سیاه بید، بید مشک، سپیدار، اکالیپتوس و نیز درختان میوه ای چون مرکبات، انار، ازگیل، خرمالو، گردو، بادام، سیب و گلابی قرض شده است. گویی باغبان هوشیار خواسته نعمتهای بهشتی را در این بهشت کوچک به تمام جای دهد. پس از آب، درختان مهم ترین نقش را در شکل گیری باغ ایرانی دارند. پیشینه درختکاری در ردیف های منظم بسان صفوف سربازان به دوره کوروش کبیر باز می گردد.
منبع : نشاط آوران
باغ فین کاشان باغ ایرانی است که حمام فین در آن قرار دارد. این مکان جایی است که ناصرالدین شاه در سال 1852 میلادی صدرالعظم خویش، امیرکبیر را به قتل رسانید. مساحت باغ فین 23 هزار مترمربع می باشد و حیاط مرکزی با دیوار، بارو و برج های استوانه ای شکل احاطه شده است. قدمت باغ فین کاشان را به دوران حکوت آل بویه می دانند. در سال 1573 میلادی، زلزله مهیب باعث تخریب باغ شد. میراث فرهنگی طراح فین کاشان را غیاثالدین جمشید کاشانی دانسته در حالیکه منابع دانشگاهی آن را به شیخ بهائی نسبت دادند.
شاه سلیمان صفوی پیرامون چشمه فین، صفه ای را ساخت و نام چشمه را به چشمه سلیمانیه تغییر نام داد. آب موجود در جوی ها، استخرها و حوض های باغ از این چشمه تامین می شود. آبی که در حوض اصلی وجود دارد از چشمه های حوض جوش تامین می شود.
یکی دیگر از ورودی های آب چشمه به باغ از داخل حوض جوش می باشد که در ضلع جنوبی باغ واقع شده است. این حوض دارای یکصد و شصت حفره می باشد که 80 حفره کار ورود آب را از حوض جوش انجام می دهند. خروجی آب از حوض جوش به طرف حوض 12 فواره هدایت می شود. حوض جوش از شاهکارهای سامانه انتقال آب در قدیم و از نظام مهندسی خاصی برخوردار است.
وجود عناصر پویای آب و درخت در کنار ابنیه ای که عناصر ثابت معماری هستند به این اثر تاریخی و فرهنگی هویتی زنده بخشیده است. باغ فین کاشان، در حال حاضر زنده و پابرجاست و روش ایجاد منظر فرهنگی را به خوبی معرفی می نماید.
در عمارت بالای سر در باغ فین کاشان، دو طبقه فوقانی و تحتانی دیده می شود. طبقه تحتانی شامل هشتی ورودی، اتاق نگهبان و ورودی به باغ است. طبقه فوقانی بالاخانه ای بزرگ و زیباست که در آن درهای مشبک و ارسی و سقف ها با نقاشی های زیبا به چشم می خورد.
پس از اینکه به محوطه باغ وارد می شویم بنای عظیم کوشک صفوی تجلی می شود که این بنا از خشت و آجر ساخته شده و طراحی آن به صورت متقارن انجام گرفته است. بر روی کوشک صفوی عمارت بزرگ کلاه فرنگی قرار داشته که در اواخر دوره قاجار به دست سرکشانی تخریب گردید.
کوشک صفوی باغ فین کاشان برای تفریح شاهانه و خوشگذرانی در دو طبقه ساخته شده بود. این بنا به دلیل خطای دید در وسط باغ دیده می شود.
منیع : نشاط آوران
شهر شوش با وسعتی حدود 1800 هکتار جمعیتی بیش از دویست هزار نفر دارد که حدود 115 هزار نفر ساکن روستا و در حدود 85 هزارنفر شهرنشین می باشد. انواع زبان های لری، عربی، فارسی و دزفولی در شهر شوش صحبت می شود. 110 کیلومتر به سمت شمال غربی اهواز طی می کنیم تا به زیارت حضرت دانیال نبی(ع) در شهر شوش نائل شویم. در شهر شوش چهار پیامبر بنا به روایات شیعی زمان ظهور در رکاب حضرت ولی عصر(عج)، پرچمدار آن حضرت می باشند.
شهر شوش از جنوب با اهواز، از شمال با اندیمشک، از شرق با دزفول و از غرب با دشت عباس همسایه می باشد، با مردمانی مهربان و خون گرم که حق همسایگی را ادا می کنند. در منطقه شوش، سه رودخانه دز، کرخه و شاپور جریان دارد که رودخانه شاپور با گذر از میان شهر صحنه های بدیعی از زیبایی و چشم نوازی رقم می زند. شوش را کهن ترین شهر جهان می دانند که 6 هزار سال پیش بنا شد و به یکی از مراکز عمده تجارت شرق و غرب تبدیل گشت.
همین امر بازرگانان را برای ثبت و ضبط اموال خود به ابداع خط واداشت که سرآغاز انقلاب بزرگ در تاریخ بشریت شد. مجموعه میراث فرهنگی در شوش مجموعه ویژه ای است که از فراز قلعه شوش بهتر می توان عظمت این میراث را مشاهده کرد. بنای این قلعه در سال 1897 به دستور دمرگان سرپرست هیئت باستان شناسی فرانسوی با طرحی شبیه زندان باستیل آغاز شد. این قلعه تحت نظارت پیر معمار منطقه حاج مصطفی دزفولی ساخته شد و تمام مصالح آن از همین جا تامین گردید.
آجرهایی که از حفاری های شوش و چغازنبیل و هفت تپه به دست آمده بود در این قلعه به کار رفت بطوریکه قلعه شوش خود موزه ای زیبا از آجرهای کهن است. از قلعه شوش به سمت کاخ آپادانا می رویم که 5 قرن قبل از میلاد به دستور داریوش بر روی آثار و بقایای ایلامی بنا گذاشته شد. مصالح این کاخ از کشورهای سیطره ایران که درتاریخ بیش از 20 سرزمین را تشکیل می داد به اینجا آورده شد.
سری به موزه شهر شوش می زنیم با اینکه غارتگران فرانسوی از دوران قاجار تا سال 1357 هزاران مکشوفه را از این منطقه با خود بردند تا موزه لوور را زینت بخشند باز هم شوش آنقدر غنی است که موزه شهر را دیدنی کند.
اینجا منطقه حفاظت شده کرخه زیستگاه گوزن ایرانی است که گونه ای نادر در جهان است.
به زیارتگاه و آرامگاه دعبل خزاعی شاعر بلند آوازه شیعی می رویم و بعد از بازدید از این مکان زیبا پانزده کیلومتر به سمت جنوب شرق این شهر برویم و از هفت تپه کهن و قدیمی دیدن نماییم.
تمدن هفت تپه به هزاران سال قبل از میلاد بر می گردد، هرچند آثاری که در موزه این شهر نگهداری می شود تا دوران ایلامیان در بر می گیرد. هفت تپه اکنون به نیشکرش مشهور است، هم کارخانه عظیم آن و هم مزارع گسترده زیبایش، بعد از هفت تپه به دیدن چغازنبیل می رویم. این بنای باشکوه معبد ایلامیان است که به دستور اونتاش پادشاه این قوم 3250 سال پیش ساخته شد. در چغازنبیل محل برگزاری مراسم آیینی ایلامیان انجام می شد که نوعی رصدخانه با ساعت خورشیدی و نیز تالار موسیقی در آن قرار دارد.
به شوش بر می گردیم. شهر شوش زیبا و سرافراز بعد از جنگ تحمیلی رونق گرفت. شهری که قبل از انقلاب اسلامی تا مرز فراموشی رفته بود، در دوران دفاع مقدس بلند آوازه شد و دوباره جان گرفت و ایستاد، در تجارت و کشاورزی رونق یافت
منبع : نشاط آوران
کاخ گلستان تهران در باغی مملوء از درختان سرسبز و آبنمایی زیبا واقع شده است. این مجموعه در دوره صفویان ساخته و در زمان سلسله قاجار بازسازی شده است. خانواده سلطنتی قاجار در این کاخ زندگی می کردند. عمارات بادگیر یکی از برجسته ترین ساختمان های مجموعه گلستان است.
روی گنبد طلایی رنگ این مجموعه برج بادگیری با حاشیه های سبز، زرد و آبی وجود دارد. بادگیرها برای هدایت باد خنک به داخل ساختمان طراحی و ساخته شده اند. در زمان حکومت قاجاریه کاخ گلستان ، مرکز هنر و معماری ایرانی به حساب می آمد. این مجموعه شامل قسمت های گوناگونی از جمله کاخ ها، موزه های کاخ گلستان و تالارهای مختلف می باشد و حالا این کاخ یک جاذبه گردشگری برای علاقه مندان به هنر و تاریخ ایران است.
کاخ گلستان با در اختیار داشتن نقاشی، آینه کاری، کاشی کاری و گچ بری، منبت کاری و پنجره های مشبک مظهر زیباترین هنرهای ایرانی است.
یکی دیگر از تالارهای کاخ گلستان تهران، تالار سلام یا تالار استقبال نام دارد. جایی که پادشاهان در آن جا به استقبال از مهمانان خارجی و عالی رتبه ای که به ایران سفر می کردند می رفتند. این تالار به جهت آینه کاری ها و گچبری های ظریف کاری و نفیسش معروف است. سقف و دیوارهای این تالار با گچبری های پوشیده شده اند و کف زمین موزائیک است.
ارتفاع سقف تالار سلام 30 متر است. کل این سازه به عنوان یکی از مرتفع ترین ساختمان های زمان خودش به حساب می آمد. تالار سلام با برگزاری مراسم استقبال ویژه در حضور پادشاه در نظر گرفته شده بود. در زمان حکومت ناصرالدین شاه از این تالار برای نمایش نقاشی های ایرانی و اروپایی در کنار هدیه هایی که به درباریان پیشکش شده بود استفاده می شد.
عمارت شاه نشین به لحاظ ظرافت و نقش و نگار زیباترین عمارت مجموعه کاخ گلستان است. آینه کاری، گچ بری، نقاشی، خاتم کاری، معرق و هزاران هنری را که ایرانی در آن سرآمد است در این تالار به وضوح می توان مشاهده کرد که هرکدام از این هنرها در این عمارت به حد کمال رسیده است. چلچراغ هایی به سقف آویزان است که زیبایی بنا را دو چندان کرده و همچون ستاره هایی در شب سوسو می زند. در حواشی و حدفاصل سقف و دیوارهای بنا، تابلوهایی نقاشی شده که بیشتر چشم اندازهای طبیعی است که با ظرافت خاصی بر روی آینه کاری ها ترسیم شده است.
پلان تالار اصلی این عمارت به صورت بعلاوه بوده و این تالار با ارسی بسیار وسیع و زیبا به همراه تزئینات آینه کاری و گچ بری آراسته شده است. در نقش هایی که روی آینه کاری های سقف جا خشک کرده اند بیشتر مناظر و دورنماهایی را می بینیم که نشان کمتری از آن را می توان در فرهنگ گذشته ایرانی مشاهده کرد و بیشتر به خوش گذرانی و هوس رانی شاهان قجر طعنه می زند. تالار شاه نشین عمارت بادگیر که در واقع بخش اصلی عمارت است با نور و سیم تزیین شده است.
دو ستون گچ بری مارپیچ که با ظرافت نقاشی شده و شاید کمتر ستونی را بتوان دید که این چنین رنگارنگ و مارپیچ سمت آسمان می رود. سبک ستون های این عمارت بیشتر به سبک دوره زندیه شباهت دارد. کف پوش معرق هفت رنگ با طرح بته جقه و زرد و دیوارها و سقف آیینه کاری و نقاشی شده تزئینات دیگر این تالار هستند. بین بیرونی و اندرونی این بنا نیز چون دیگر بناهای کاخ گلستان تهران ارسی های عالی با گره چینی و تزئینات شیشه و آینه قرار گرفته اند که شیشه های رنگی دست ساز شیشه گران چیره دست ایرانی و آینه های مصقل در کنار گره چینی ظریف خطاطان و نجاران اوج هنر و ظرافت ایرانی را به رخ می کشد.
پادشاهان قاجار معمولا اگر در ایام تابستان در تهران بودند و به ییلاق نمی رفتند از این حوض خانه استفاده می کردند و تاجگذاری مظفرالدین شاه قاجار در سال 1313 هجری قمری نیز که مصادف با تابستان و گرمای شدید تهران بود، در تالار همین عمارت بر روی تخت طاووس برگزار گردید.
یکی از مرتفع ترین بناهای کاخ گلستان، عمارت شمس العماره می باشد. که ناصرالدین شاه قاجار به دلیل علاقه به بناهای کشورهای غربی آن را ساخت.
منبع : نشاط آوران