سفارش تبلیغ
صبا ویژن
من از آنچه نمی دانید نمی ترسم؛ اما بنگرید در آنچه می دانید چگونه عمل می کنید . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
یکشنبه 94 آذر 8 , ساعت 1:15 عصر
تاریخچه : پارک کوه سنگی مشهد تا سال 1310 هجری شمسی با همان ساختار طبیعی به عنوان منطقه ییلاقی با جاذبه‌های طبیعی از قبیل کوه‌های سهل‌الصعود و باغ‌های سرسبز و آب و هوای معتدل، اقامتگاه سیاحتی بود. دراین زمان با ایجاد بعضی از امکانات سیاحتی ازقبیل استخر و جاری شدن قنات، وسعت و اهمیت یافت و در سال 1318 ش. با احداث ساختمانی دو طبقه توسط آلمانها، و جدول کشی خیابان‌ها و نرده کشی و گلکاری به صورت پارک طبیعی در آمد.
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 28 امتیاز : 5]

پارک کوهسنگی دومین پارک بزرگ (بعد از پارک ملت) در این شهر است این پارک در جنوب غربی مشهد و در انتهای خیابانی کوهسنگی قرار گرفته است. پارک کوهسنگی در حاشیه کوههایی مرتفع ایجاد شده است از قدیمی ترین روستاهای مشهد است. پارک کوهسنگی دارای رستوران و استخر و فروشگاههای صنایع دستی است. در دامنه کوههای جنوب مشهد دو کوه سنگی وجود دارد که امروزه زیباترین و نزدیکترین تفریگاه مشهد است.

تصاویر پارک کوهسنگی,جاذبه های گردشکری مشهد,مساحت پارک کوهسنگی

شاه عباس در سن 16 سالگی ( 995 هجری قمری ) توسط مرشد قلی استاجلو در کوه سنگی تاج شاهی به سر نهاده است در سال 1047 در دامنه این کوه در قسمتی که به ایوان کوه سنگی معروف است. میرزا ابراهیم رضوی در زمان سلطنت شاه صفی برای خود مقبره ای ساخت و ناصرالدین شاه نیز در سر سفر سال 1284 به مشهد به این تفرجگاه آمده و مدفن اجداد میرازی ناظر را دامنه کوه ملاحظه کرده است.

مکانهای دیدنی مشهد

پارک کوه سنگی از میان تفریحگاه‌های شهر مشهد از قدمت و شهرت بیشتری برخوردار است و یکی از زیباترین پارک‌های ساخته‌شده در ایران است. این پارک تلفیقی از آب، سنگ و سرسبزی و نور می باشد. ساختمان موز? بزرگ خراسان، با الگوبرداری از معماری کاخ کلات نادر، جلوه زیبایی به این مجموعه داده است. از آنجا که مشهد، پایتخت نادرشاه بود، مصالح مقبره او، از سنگ‌های سخت گرانیت کوهسنگی انتخاب شد.

آدرس پارک کوهسنگی,بناهای تاریخی مشهد,پارک کوهسنگی

شهردار وقت شهر میلان، تعدادی مجسمه به شهردار مشهد هدیه کرد که دو عدد شیر سنگی در درب ورودی نصب گردیده و دو مجسم? انسانی را کنار استخر بزرگ کوه‌سنگی و روبروی رستوران و تالارش نصب نمودند (مجسمه‌های انسانی مذکور بعد از انقلاب، بخاطر اینکه مصداق صور قبیحه بود، به‌همراه تاج نصب‌شده بر فراز کوه‌سنگی، برچیده شد). در سال 1340 ش. با گسترش شهر مشهد، کوهسنگی ازطریق خیابانی وسیع و عریض و مشجر، موسوم به خیابان کوه سنگی، به بدنه اصلی شهر مشهد متصل شد.

آدرس پارک کوهسنگی,بناهای تاریخی مشهد,پارک کوهسنگی

با طرحهای توسعه شهر مشهد، پارک کوه سنگی را به مجموع? تفریحی گردشگری تبدیل شد. مجموعه‌هایی از جمله باغ پذیرایی، باغ فرهنگی، باغ سنگی، باغ طبیعی، باغ آرامگاه، باغ ورزشی وباغ تفریحی، و در آینده ایجاد دریاچ? مصنوعی و جزیر? پرندگان در میان آن، احداث باغ موزه طبیعی، ایجاد رستوران‌های مختلف بر فراز کوه و کنار دریاچه، ساخت دو مجموع? شهر بازی تابستانی و سرپوشیده در این تفریحگاه احداث شده است و اولین نورافشانی‌های شهر مشهد، در پارک کوه سنگی انجام می‌گردید. پارک کوه سنگی مشهد یکی از مکان های دیدنی در شهر مشهد می باشد، پیشنهاد می کنیم در تور مشهد که توسط گروه نشاط آوران راه اندازی شده است شرکت نمایید و از این پارک زیبا دیدن نمایید.

آدرس : خراسان رضوی - مشهد - انتهای خیابان دکتر شریعتی
فاصله زمانی تا مشهد : 14 دقیقه بدون ترافیک
فاصله مکانی تا مرکز مشهد : 8.4 کیلومتر
منبع : نشاط آوران

یکشنبه 94 آذر 8 , ساعت 8:19 صبح

آرامگاه فردوسی,آرامگاه فردوسی توس,آرامگاه فردوسی کجاست

تاریخچه : آرامگاه ابوالقاسم فردوسی در سال 1313 همزمان با آیین‌های هزاره فردوسی گشایش یافت.این آرامگاه که به شکل بناهای پرسپولیس و مقبره کورش در پاسارگاد ساخته شده است از سه قسمت تشکیل شده است. ساختمان آرامگاه در سال 1311 آغاز و در مدت 18 ماه به پایان رسید و برای جشن هزاره فردوسی در سال 1313 آماده شد.
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 29 امتیاز : 5]

بخش اول آرامگاه از سنگ قبری از جنس مرمر به ابعاد 1?5×1 متر و حدود 0?5 متر ارتفاع تشکیل شده است. بخش دوم آرامگاه شامل تالاری مربع شکل است که از سنگ مرمر ساخته شده و داخل آن با کاشی تزئین شده است و چهار ستون بلند با دو سر ستون بزرگ در چهارگوشه این تالار قرار گرفته است و تصویر مردی بالدار در بالای ضلع جنوبی بنای اصلی ایجاد شده است که ویژگی‌های پرسپولیس را بیشتر به یاد می‌آورد. سومین بخش محوطه پلکانی پوشیده از سنگ مرمر است که اتاق روی آن قرار گرفته است و تعداد زیادی از اشعار فردوسی روی دیوار آن حک شده است.

آرامگاه فردوسی مشهد,تصاویر آرامگاه فردوسی

آرامگاه ابوالقاسم فردوسی در 2 مرحله ساخته شده است. مرحله اول در زمان پهلوی و مرحله دوم در زمان پهلوی دوم به شکل امروزی ساخته شده است. طراحی مقبره حکیم ابوالقاسم فردوسی بر عهده مرحوم حسین لرزاده گذاشته شد. اشعار کتیبه‌ها نیز به خط استاد عمادالکتاب نوشته و سپس بر سنگ‌های نما انتقال داده شد.

آرامگاه فردوسی,آرامگاه فردوسی توس,آرامگاه فردوسی کجاست

مساحت ساختمان آرامگاه 945 متر مربع بود و بهترین حجاران تصاویری از شاهنامه را بر دیوارهایش حک کردند.

آرامگاه فردوسی,آرامگاه فردوسی توس,آرامگاه فردوسی کجاست

متاسفانه به دلیل اینکه در طراحی بنا محاسبات فنی دقیق به عمل نیامده بود و محاسبه مقاومت خاک و مصالح پی، دقیق محاسبه نشده بود، ساختمان آرامگاه از همان سال‌های اول شروع به جذب رطوبت و نشست کرد. سالها بعد به دستور انجمن آثار ملی در سال 1343 بازسازی این بنا با نظارت مهندس هوشنگ سیحون آغاز و در سال 1347 به پایان رسید.

آرامگاه فردوسی,آرامگاه فردوسی توس,آرامگاه فردوسی کجاست

بنای فعلی آرامگاه، از نظر ظاهر کاملا شبیه بنای پیشین می باشد و دارای نهصد مترمربع زیربنا، و ساخته شده از بتون و سنگ و کاشی است. بنای قدیم دارای نمای بیرونی شبیه بنای امروزه بود، اما داخل آن کوچکتر و کم‌عمق‌تر و دارای 2 ورودی کم‌عرض شرقی و غربی بوده است.

آرامگاه فردوسی,آرامگاه فردوسی توس,آرامگاه فردوسی کجاست

بخش فوقانی بنا، که در اجرای اولیه توپر بود این بار میان ‌تهی ساخته شده است. سقف داخلی آن هم با کاشی‌کاری معرق و متأثر از عناصر تزیینی دوره هخامنشی و عصر فردوسی روکاری شد. دیوارهای آن هم تماماً با سنگ‌هایی از منطقه توس نماسازی شده است به طوری که بنای آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد را تداعی می‌کند.

آرامگاه فردوسی,آرامگاه فردوسی توس,آرامگاه فردوسی کجاست

باغ و آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی امروزه حدود 6 هکتار مساحت دارد و شامل یک موزه و کتابخانه است. این مجموعه سالانه بیش از یک میلیون گردشگر و شیفته فردوسی را به سوی خود جذب می‌کند.

آدرس : خراسان رضوی - مشهد - انتهای بلوار پردیس ، در شمال شهر تاریخی توس
فاصله زمانی تا مشهد : 39 دقیقه بدون ترافیک
فاصله مکانی تا مرکز مشهد : 37.7 کیلومتر
منبع : نشاط آوران

شنبه 94 آذر 7 , ساعت 12:55 عصر
تصاویر روستای زشک مشهد,جاذبه های گردشکری مشهد,جمعیت روستای زشک
تاریخچه : روستای زشک در شهر شاندیز قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران جمعبت روستای زشک در سال 1385، 2171 نفر (535خانوار) بوده ‌است. در تابستان به دلیل خوب بودن آب و هوای این روستا جمعیت روستای زشک افزایش یافته و به حدود 8000 نفر می رسد. این روستا در امتداد جنوب شرقی رشته کوه بینالود و در سرچشم? در? شاندیز و در 30 کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع شده است. منطقه توریستی و تفریحی روستای زشک یکی از روستاهای گردشگری ایران است.
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 30 امتیاز : 5]

عبارت زشک برگرفته از زو اشک به معنی چشمه های جوشان است. وجود چشمه سارهای منحصر به فرد و متعدد این روستا آن را به یکی از دیدنی ترین مکانهای دیدنی در خراسان رضوی تبدیل کرده است. روستای زشک مشهد یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری این شهر می باشد.

اگر در مسیر رودخانه پیش بروید خواهید دید در مکانی رودخانه کاملاً خشک شده در حالی که صد متر پایین تر آب فراوانی از دل زمین بیرون می جوشید و به همین دلیل زشک به چشمه های جوشان معروف شده است.

روستای زشک,مکان های دیدنی مشهد

این روستا در دره ای زیبا از رشته کوههای البرز شمالی قرار گرفته است و با طبیعت بکر و زیبا ی خود با آب وهوایی خنک شرایط مناسبی را برای مردم شهر مشهد فراهم ساخته است.

تصاویر روستای زشک مشهد,جاذبه های گردشکری مشهد,جمعیت روستای زشک

روستای زشک به لحاظ چشمه های پر آب و خوبی آب و هوا دارای باغ های سرسبز میوه است که یکی از با صفا ترین مناطق ییلاقی اطراف مشهد است . رودخانه دائمی زشک از جنوب روستا می‌گذرد و همراه با باغ‌های زیبا و هوای مطبوع هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند. کار اکثر مردم این روستا باغداری ،پرورش دام و طیور و شیلات و صنایع دستی است. بهترین محصول باغ‌های این منطقه گیلاس و آلبالو است و محصولات چون سیب، گلابی، زردآلو، هلو و گردو نیز در آن تولید می شود. درختچه های کوتاه کوهی ،سماق ،شاهدانه ،کلپوره، اکلیل کوهی و تمشک پوشش زیبای گیاهی این منطقه را تشکیل می دهند. مسیر های خاص کوهنوردی این روستا، آن را به مکانی مناسب برای کوهنوردی تبدیل کرده است. تله کابین زشک از جمله طرح های گردشگری در حال اجرا است.

تصاویر روستای زشک مشهد,جاذبه های گردشکری مشهد,جمعیت روستای زشک

در حال حاضر هفت مجتمع تفریحی و گردشگری تله کابین در شهرهای کشور شامل نمک آبرود، رامسر، لاهیجان، همدان، تبریز، شیراز، اصفهان فعال است که مجتمع تفریحی تله کابین منطقه زشک مشهد با ظرفیت جابه جایی بین 8 تا 10 هزار گردشگر در روز یکی از بزرگ ترین و مجهزترین پروژه های تله کابین کشور به شمار می رود. ساخت این تله کابین در کیلومتر هشت جاده شاندیز – زشک با ارتفاع 1700 متر از سطح دریا و 100 متر از کف جاده و رودخانه زشک اجرا می شود.

آدرس : خراسان رضوی - این روستا در امتداد جنوب شرقی رشته کوه بینالود و در سرچشمه دره شاندیز قرار دارد
فاصله زمانی تا مشهد : 1 ساعت و 2 دقیقه بدون ترافیک
فاصله مکانی تا مرکز مشهد : 52.6 کیلومتر
منبع : نشاط آوران

شنبه 94 آذر 7 , ساعت 11:58 صبح

بنای تاریخی هارونیه,بنای هارونیه,بنای هارونیه توس

تاریخچه : بقعه هارونیه در سده هشتم هجری در شهر کهن تابران بنا شده است، به زعم نظر بعضی هم که بنای یاد شده را «خانقاه غزالی » دانسته اند ،‌احتمال ارتباط ساختمان با امام محمد غزالی (450-505ه.ق) بسیار کم و یا حتی هیچ ارتباطی نیست. این بنا شامل یک فضای وسیع مربع گنبد دار به ارتفاع حدود 25 متر و وسعت 12 در 12 متر است و در انتهای بنا سه حجره و اتاقک با تزئیناتی شامل گچبری قرار دارند، تزئینات بیرونی این بنا منحصر به قابهای عمودی و ستون نماهای طرفین ورودی می‌باشد. بنای هارونیه مشهد در دهه اخیر به همت انجمن آثار ملی و میراث فرهنگی خراسان مرمت و بازسازی شده است. بسیاری از مردم این بنا را زندان هارونیه می‌نامند و در متون و سفر نامه ها از آن مسجد توس، آرامگاه و خانقاه غزالی نیز نام برده شده است.
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 30 امتیاز : 5]

بناى هارونیه قدیمی‌ترین اثری است که از توس به جای مانده است و چنانکه گفته شده تنها بنای بازمانده از جاذبه های تاریخی شهر کهن توس است. تمام بناى هارونیه آجرى است و هیچ‌گونه تزیین کاشى در آن به کار نرفته است، این بنا به‌ صورت چهار ضلعى است که ابعاد آن در اضلاع مختلف به علت قناسى نابرابر است. ابعاد این بنا به ترتیب ضلع شمالى 5/19 متر، ضلع جنوبى 20 متر، ضلع شرقى 28 متر، ضلع غربى‏29 متر می باشد و این بنا در 25 کیلومترى شمال غرب مشهد در حاشیه غربى جاده مشهد و در قلب دشت توس واقع گردیده است. بنای هارونیه ساختمان بزرگی در مدخل شهر است که به « بقعه هارونی » یا « هارونیه » شهرت یافته است.

بنای هارونیه طوس,بنای هارونیه مشهد,پلان بنای هارونیه

این بنای تاریخی با فاصله 600 متری از آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی قرار گرفته و در کنار آن سنگ سیاهی به عنوان یادبود امام محمد غزالی از عرفای سده پنجم و ششم هجری دیده می شود و در شمال‌غربی این بنا مقبره زنده یاد حسین خدیو جم از غزالی شناسان معاصر قرار دارد.

عکس بنای هارونیه

بنای هارونیه توس دارای یک مدخل اصلی، دو مدخل در شرق و غرب ساختمان و بقایای یک محراب در قسمت بیرونی و شمال ساختمان می باشد. این بنا دارای ویژگیهای معماری قرن هشتم هجری می باشد. خطوط عمودی و موازی سطح نما ، طاق نماها و نور گیر ها و نوع فضاهای این بنا، عمر آن را به قرن هفتم و هشتم می رساند. برخی از اهالی توس گور ویران شده غزالی را در نقطه ای واقع در چند صد قدمی غرب باره شهر نشان می دهند، و گویا سنگ گور او هم در آن حوالی دیده اند. این محل در سال 1374هجری شمسی حفاری شد و تقریبا گور غزالی به دست آمد . این بنا شمال ایوانی رفیع و دو لچکی ، چهار ایوان صلیبی شکل با پنجره های مشبک شده و هشت طاق نما با قوس جناغی و گنبد دو پوششه است . این محل به مسجد جامع شهر توس نیز شهرت دارد و ساختمان آن را به سربداران نسبت می دهند و با توجه به معماری جذابی که دارد از مکانهای بسیار دیدنی شهر توس می باشد.

بنای تاریخی هارونیه,بنای هارونیه,بنای هارونیه توس

سنگ مقبره امام محمد غزالی در روبروی بقعه نصب شده است. هارونیه نام جدیدی است که به این مکان داده شده و شاید سابقه‌ی مکتوب آن حتی به یکصد سال پیش هم نرسد، هیچ ارتباطی به هارون‌الرشید عباسی 170 تا193 ق ندارد و سبک معماری آن معماری آذری می باشد.

آدرس : خراسان رضوی - بقعه یا گنبد هارونیه در فاصله 20 کیلومتری شمال شرقی مشهد و در کنار جاده نزدیک به آرامگاه فردوسی واقع شده است
فاصله زمانی تا مشهد : 39 دقیقه بدون ترافیک
فاصله مکانی تا مرکز مشهد : 38.1 کیلومتر
منبع نشاط آوران

 


<   <<   6   7   8      

لیست کل یادداشت های این وبلاگ